Telefon: +381 (0)17 428 940        E-mail: office@freezonevranje.com

Vesti

1/3

ODRŽANA REGIONALNA KONFERENCIJA SLOBODNIH ZONA JUGOISTOČNE EVROPE

19. septembar 2014, PRIVREDNA KOMORA SRBIJE, BEOGRAD

Dana 18. septembra 2014.godine u prostorijama Privredne komore Srbije održana je regionalna konferencija slobodnih zona Jugoistočne Evrope na kojoj su učestvovali ministar finansija Dušan Vujović, ministar privrede Željko Sertić kao i predstavnici slobodnih zona Makedonije, Bugarske, Turske, Poljske , Belorusije i drugi. Konferenciji su prisustvovali i predstavnici Slobodne zone Vranje.

Ministar finansija Srbije Dušan Vujović ocenio je da su slobodne zone jedan od efikasnijih načina za privlačenje stranih direktnih investicija i ukazao da preduzeća koja posluju u slobodnim zonama u Srbiji pokazuju sve bolje rezultate poslovanja.

Vujović je u Privrednoj komori Srbije na medjunarodnoj konferenciji o slobodnim zonama rekao da u Srbiji ima 12 slobodnih zona i da je u njima prošle godine poslovalo 226 preduzeća, 30 odsto više nego prethodne godine.

Izvoz robe iz slobodnih zona prošle godine je povećan za 143 odsto, na 2,1 milijardu evra, što je petina ukupnog izvoza iz Srbije.

Ukupna vrednost proizvodnje u slobodnim zonama povećana je za 170 odsto i iznosila je 2,4 milijarde evra, a investicije su iznosile oko 198 miliona evra. U slobodnim zonama je prošle godine bilo zaposleno 18.313 radnika, 25,6 odsto više nego 2012.

Ministar privrede Srbije Željko Sertić istakao je da i preduzeća koja rade u slobodnim zonama moraju da rade na jačanju konkurentnosti i poštovanju standarda Evropske unije, kako bi lakše dolazila do tržišta za izvoz.

 

Developed by   www.pixelzdesign.com
Copyright © 2013. by Slobodna zona Vranje