Telefon: +381 (0)17 428 940        E-mail: office@freezonevranje.com

Vesti

1/3

Predstavljena Slobodna zona Vranje u Privrednoj komori Srbije

21. mart 2014, Privredna komora srbije, Beograd

Dana 20.marta 2014. godine u prostorijama Privredne komore Srbije u Beogradu održan je sastanak Grupacije slobodnih zona i carinskih skladišta. Na sastanku su, između ostalog, predstavljene nove članice grupacije – slobodne zone Apatin i Vranje.

Istog dana izvršena je prezentacija projekta pod nazivom „Zašto je dobro poslovati u slobodnim zonama Srbije“ za članove Srpsko italijanskog poslovnog kluba.

Generalni sekretar Komore italijansko-srpskih privrednika Oliver Lepori naglasio je da je Italija prvi partner, ali i prvi investitor u Srbiji, da italijanski poslodavci zapošljavaju 30.000 ljudi u Srbiji, i dodao da u ovom trenutku ima preko deset novih zahteva italijanskih privrednika vezanih za srpsko tržište.

Potpredsednik PKS Zdravko Jelušić istakao je da je robna razmena dvaju zemalja dostigla 4,83 milijarde dolara i da pokrivenost izvoza uvozom od 97% dokazuje da srpska privreda može biti ravnopravan partner privredama evropskih zemalja. Italijanske banke pokrivaju 50% prometa na srpskom tržištu, osiguravajuće kuće preko 50%, a vrednost italijanskih investicija iznosi milijardu i 949 miliona evra.

Milan Ristić, direktor Uprave za slobodne zone, naglasio je da su u svim kategorijama rezultati poslovanja u slobodnim zonama svake godine sve bolji.

Predstavnici svih trinaest slobodnih zona Srbije pojedinačno su izvršili prezentaciju mogućnosti svojih zona, kapaciteta i pogodnosti koje mogu da ponude potencijalnim investitorima iz Italije.

Developed by   www.pixelzdesign.com
Copyright © 2013. by Slobodna zona Vranje